Προσφυγικό: Ένα καζάνι που βράζει

Δράσεις για την αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα κατά τη διάρκεια  συνέντευξης Τύπου του εκπροσώπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης Γιώργο Κυρίτση.

Ερωτηθείς σχετικά ο ο υπουργός Ναυτιλίας  Θοδωρής Δρίτσας, αν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση ανησυχεί ότι μπορεί κάποια μέρη να υπαναχωρήσουν από τα συμφωνηθέντα και να ζητήσουν να μην εφαρμοστεί η συμφωνία, είπε ότι δεν έχει τεθεί από καμία πλευρά θέμα μη εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Στο μεταξύ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι μεταναστευτικές ροές προς τον Πειραιά παρουσιάζουν μείωση.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 48.795.

Στα νησιά παραμένουν 3.924 άτομα και δεν υπήρξε καμία νέα άφιξη το τελευταίο 24ωρο.

Στην Αττική φιλοξενούνται 13.364 πρόσφυγες με την πλειοψηφία να βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά (4.770).

Οι πρόσφυγες στην κεντρική Ελλάδα είναι 2.984 και στη βόρεια Ελλάδα 28.523.

Όπως εξήγησε χθες το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, ο αριθμός των προσφύγων εμφανίζεται αισθητά μειωμένος λόγω του τρόπου καταγραφής.

Τα στοιχεία αναφέρονται στην καταγραφή που διενεργείται κάθε πρωί στις 8 και μπορούν να μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς όσοι πρόσφυγες βρίσκονται εκτός κέντρων φιλοξενίας ή σε μετακίνηση, δεν μπορούν να καταγραφούν από τις Αρχές.

Αντιδράσεις για τα κλειστά σύνορα

Καθιστική διαμαρτυρία στην αερογέφυρα του Πολυκάστρου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων πραγματοποίησαν το πρωί πρόσφυγες, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Οι πρόσφυγες έστησαν ακόμη και σκηνές στη μέση του δρόμου.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη και στην πλατεία Αριστοτέλους θα παραμείνουν – όπως δηλώνουν – πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έκαναν πορεία από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών.

Διεκδικούν να ακουστούν τα αιτήματά τους για παροχή ασύλου και στέγης και για το άνοιγμα των συνόρων ώστε να κατευθυνθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΑΣ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ – Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ INTERNET

Θέλεις πραγματικά το ταχύτερο και πιο οικονομικό Internet σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Αυτές τις Απόκριες,...

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συνεχίζει στο Deus Θεσσαλονίκης για 4 ακόμη Σάββατα: 15, 22/2 και 1, 8/3!

Η ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΣΤΟ DEUS Αλλά-Ζώ Για τέσσερα ακόμη Σάββατα στη Θεσσαλονίκη 15, 22/2 και 1,...

Anti-Valentine Internet: Ζήσε ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις

Anti-Valentine Internet: Ζήσε ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις Θέλεις Σχέση αλλά και Ελευθερία; Αν κάνεις...

Nia Vardalos “TINY BEAUTIFUL THINGS” (ΜΙΚΡΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ) έρχεται στην Ελλάδα στο θέατρο Παλλάς

Nia Vardalos TINY BEAUTIFUL THINGS ΜΙΚΡΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η παράσταση που έσπασε ταμεία στα θέατρα των Ηνωμένων...

Η Inalan χορηγός του διεθνούς meeting αλμάτων!

Η Inalan χορηγός του διεθνούς meeting αλμάτων! Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το "VAGGELIS KOURKOUTIDIS MEMORIAL"...

ΧΑΤΖΗΦΡΑΓΚΕΤΑ THE BAND | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB | ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΧΑΤΖΗΦΡΑΓΚΕΤΑ The Band Από Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και όλες τις Παρασκευές του Φεβρουαρίου Σταυρός του Νότου Club Η...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ