Σήμερα φτάνει στην Αθήνα η Αλαμουντίν

Φτάνει το απόγευμα στην Αθήνα κλιμάκιο δικηγόρων, του νομικού γραφείου Doughty Street Chambers, με επικεφαλής τον Τζέφρι Ρόμπερτσον, με στόχο να βοηθήσει την υπόθεση των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Στο κλιμάκιο συμμετέχει και η δικηγόρος Άμαλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ. Η ειδικευμένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δικηγόρος θα καταφθάσει μαζί με τον εργοδότη της και τον δικηγόρο κ. Πάλμερ.

Αύριο Αλαμουντίν και Ρόμπερτσον αναμένεται να συναντήσουν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα. Η κα Αλαμουντίν, αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι θα προσπαθήσουν να πείσουν την κυβέρνηση ότι η επιστροφή των Μαρμάρων θα μπορούσε να διεκδικηθεί στα βρετανικά δικαστήρια.

Η υπουργός πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος προσεγγίζει το ζήτημα με “τόσο συστηματικό τρόπο” και πάνω σε “βάσεις που αφορούν το διεθνές δίκαιο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ραντεβού με το κλιμάκιο των δικηγόρων ζήτησε και ο Πάνος Τρυγάζης από τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρόεδρος του Συλλόγου φιλλεληνιστών Λόδρος Μπάιρον.

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τραπεζαρία: Τέλος εποχής

Έχεις, δεν έχεις τραπεζαρία στο σπίτι σου, αυτό το κείμενο σε αφορά.

Τι αποκαλύπτει για εσένα η διακόσμηση του σαλονιού σου;

Αν αγαπάς τις εντάσεις, είσαι δημιουργικός...

Διακόσμηση Σαλονιού: Οι καναπέδες που πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με τους designers – Δεν αντέχουν στον χρόνο!

Επειδή αποτελεί επένδυση και όχι κάτι που αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι, αξίζει να τον επιλέξεις με βάση τη διαχρονικότητα και όχι τη μόδα

Η φωνή των γυναικών στην Αθήνα

Χάρης Δούκας: «Δίνουμε βήμα στη φωνή των γυναικών»

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Το πρώτο 100% «πράσινο» αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Ενεργειακά αυτόνομος εντός του 2025 Τον τίτλο του πρώτου πλήρως «πράσινου» αεροδρόμιου στην Ευρώπη...

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...