Λαβύρινθος κάτω από την Αμφίπολη

Ξεκίνησε την Πέμπτη η γεωφυσική έρευνα στην Αμφίπολή με επικεφαλής τον Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γρηγόρη Τσόκα, σε μια προσπάθεια να αποκαλυφθούν περαιτέρω μυστικά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που επικαλείται το xronometro.com, φαίνεται ότι υπάρχει ένα υπόγειο οικοδόμημα, το οποίο περιλαμβάνει υπόγειες αίθουσες και διαδρόμους δίνοντας την εντύπωση ενός υπόγειου λαβύρινθου.

Η επιστημονική μελέτη αναλαμβάνει δράση για να αποκαλύψει όλα τα κρυμμένα μυστικά και στην συνέχεια με τη γνώση αυτών, να επιχειρήσει η ανασκαπτική σκαπάνη και να προσδιορίσει τα σημεία στα οποία θα πραγματοποιήσει τομές για να φέρει στο φως όλα αυτά τα πιθανολογούμενα ευρήματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Τσόκα τις προηγούμενες ημέρες προς ΜΜΕ η διασκόπηση, ουσιαστικά η «ακτινογραφία» του τύμβου θα γίνει εξωτερικά, από τον ταφικό περίβολο αλλά δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί και η ανασκαφή στο ταφικό μνημείο για μια εκ των έσω μέτρηση.

Βέβαια, σε αυτή την έρευνα που ξεκίνησε δεν σημαίνει ότι όλα θα εξελιχθούν απρόσκοπτα, καθώς, μπορεί να υπάρξουν εμπόδια που θα δυσκολέψουν το έργο, ένα από αυτά είναι το βάθος που βρίσκονται οι προς εντοπισμό δομές, η πυκνότητα των στρωμάτων ή ακόμη και ο «θόρυβος» που δημιουργείται από φυσικά φαινόμενα, με κίνδυνο να δώσουν λάθος εικόνα.

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τραπεζαρία: Τέλος εποχής

Έχεις, δεν έχεις τραπεζαρία στο σπίτι σου, αυτό το κείμενο σε αφορά.

Τι αποκαλύπτει για εσένα η διακόσμηση του σαλονιού σου;

Αν αγαπάς τις εντάσεις, είσαι δημιουργικός...

Διακόσμηση Σαλονιού: Οι καναπέδες που πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με τους designers – Δεν αντέχουν στον χρόνο!

Επειδή αποτελεί επένδυση και όχι κάτι που αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι, αξίζει να τον επιλέξεις με βάση τη διαχρονικότητα και όχι τη μόδα

Η φωνή των γυναικών στην Αθήνα

Χάρης Δούκας: «Δίνουμε βήμα στη φωνή των γυναικών»

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Το πρώτο 100% «πράσινο» αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Ενεργειακά αυτόνομος εντός του 2025 Τον τίτλο του πρώτου πλήρως «πράσινου» αεροδρόμιου στην Ευρώπη...

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...