Το κινητό καταπονεί σε μεγάλο βαθμό τη σπονδυλική στήλη. Ποια είναι η λύση;

Έχετε πιαστεί ποτέ στον αυχένα ενώ χρησιμοποιείτε το κινητό σας; Αν αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό, η χειρούργος Dr Kenneth K. Hansraj έχει τις απαντήσεις.

Μάθετε λοιπόν ότι, κοιτώντας το κινητό σας, είναι σαν να σηκώνετε βάρος σχεδόν 30kg (27,2kg, για την ακρίβεια) με το λαιμό σας.

H Dr. Kenneth K. Hansraj είναι διευθύντρια του τμήματος χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης στο New York Spine Surgery & Rehabilitation Medicine και έχει αναπτύξει το μοντέλο που βλέπετε στην ακόλουθη εικόνα:

-

Σύμφωνα με τη μελέτη της, η οποία δημοσιεύεται στο Surgical Technology International journal, όταν σκύβετε για να διαβάσετε στο κινητό ή το tablet, ισοδυναμεί με το να κάθεται ένα οκτάχρονο παιδί πάνω στο κεφάλι σας. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την υγεία σας, όπως είναι εύλογο.

Ποια είναι η αντιμετώπιση;

Η σωστή στάση του σώματος σύμφωνα με την Dr. Kenneth K. Hansraj, είναι εκείνη στην οποία τα αυτιά είναι ευθυγραμμισμένα με τους ώμους, ενώ οι ώμοι είναι προς τα πίσω. Αυτή η στάση μειώνει την καταπόνηση στο σώμα και ελαττώνει την έκκριση κορτιζόλης. Αντίθετα, η λάθος στάση πιέζει τη σπονδυλική στήλη, μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη φθορά της και εντέλει να οδηγήσει σε εγχείρηση.

Η λύση είναι να κρατάτε το τηλέφωνο μπροστά σας και όχι προς τα κάτω. Να τοποθετείτε το tablet με κλίση 30 μοιρών όταν πληκτρολογείτε για να προστατέψετε και τους καρπούς σας. Το κυριότερο: όταν διαβάζετε να κρατάτε το κεφάλι όρθιο, στάση που περιορίζει το βάρος στην αυχενική μοίρα στα 4,5kg-5,7kg (10lbs-12lps).

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τραπεζαρία: Τέλος εποχής

Έχεις, δεν έχεις τραπεζαρία στο σπίτι σου, αυτό το κείμενο σε αφορά.

Τι αποκαλύπτει για εσένα η διακόσμηση του σαλονιού σου;

Αν αγαπάς τις εντάσεις, είσαι δημιουργικός...

Διακόσμηση Σαλονιού: Οι καναπέδες που πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με τους designers – Δεν αντέχουν στον χρόνο!

Επειδή αποτελεί επένδυση και όχι κάτι που αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι, αξίζει να τον επιλέξεις με βάση τη διαχρονικότητα και όχι τη μόδα

Η φωνή των γυναικών στην Αθήνα

Χάρης Δούκας: «Δίνουμε βήμα στη φωνή των γυναικών»

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Το πρώτο 100% «πράσινο» αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Ενεργειακά αυτόνομος εντός του 2025 Τον τίτλο του πρώτου πλήρως «πράσινου» αεροδρόμιου στην Ευρώπη...

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...