Το είπε και το έκανε, τον κατάπιε ένα ανακόντα

Στις επικρίσεις από φιλοζωικές οργανώσεις προσπάθησε να απαντήσει ο 26χρονος φυσιολάτρης που, για χάρη εκπομπής, έκατσε να τον φάει (με προστατευτική στολή) ανακόντα στον Αμαζόνιο. Ο Πολ Ροζόλι διαβεβαιώνει πως το φίδι δεν κακοποιήθηκε και έφυγε σώο στο δάσος μετά το εγχείρημα.

Το Σαββατοκύριακο, προβάλλεται στις ΗΠΑ το επίμαχο επεισόδιο με τον Ροζόλι. Υποστηρίζει ότι το να «φαγωθεί ζωντανός» από έναν ανακόντα έχει περιβαλλοντικό σκοπό, λέγοντας πως, μετά από χρόνια που έχει περάσει στον Αμαζόνιο παρακολουθώντας το συγκεκριμένο είδος φιδιού, θέλει να εγείρει ενδιαφέρον για την τύχη του.

Η αμερικανική φιλοζωική οργάνωση PETA επέκρινε σφοδρά το εγχείρημα, λέγοντας πως ήταν ουσιαστικά βασανισμός του ζώου, επικίνδυνος για τη ζωή του, για χάρη τηλεθέασης.

759627_anako

Ο παρουσιαστής είχε φορέσει ολόσωμη προστατευτική στολή. Μαζί με το συνεργείο της εκπομπής, είχαν παρασύρει ένα θηλυκό ανακόντα σε ξέφωτο και ο ίδιος, έχοντας αλείψει τη στολή με αίμα γουρουνιού, το προκάλεσε να τον καταπιεί μιμούμενος κινήσεις ζώου.

Η φιλοζωική υπογραμμίζει ότι τα ανακόντα έχουν περιορισμένη «ενέργεια» την οποία επιλέγουν πολύ προσεκτικά πώς θα χρησιμοποιήσουν για το δύσκολο έργο της κατάποσης και της χώνευσης της τροφής τους. Η PETA τονίζει πως το ζώο, «για χάρη τηλεθέασης», χρειάστηκε επιπλέον να σπαταλήσει εξίσου πολύτιμη ενέργεια για να εμέσει, όπως φαίνεται, τον παρουσιαστή.

Μιλώντας πριν την προβολή της εκπομπής, ο Ροζόλι επέμεινε πως το ζώο έφυγε σώο και αβλαβές από το σημείο, επιστρέφοντας μέσα στη ζούγκλα. Υποστηρίζει από την πλευρά του πως έγινε κάθε προσπάθεια να μην ταλαιπωρηθεί το ζώο και επιμένει πως ευρύτερο κοινό θα αναπτύξει ενδιαφέρον για τα ανακόντα, κάτι που δεν μπορούσε να επιτευχθεί με «παραδοσιακά μέσα». «Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν δύσκολα μέτρα», λέει.

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τραπεζαρία: Τέλος εποχής

Έχεις, δεν έχεις τραπεζαρία στο σπίτι σου, αυτό το κείμενο σε αφορά.

Τι αποκαλύπτει για εσένα η διακόσμηση του σαλονιού σου;

Αν αγαπάς τις εντάσεις, είσαι δημιουργικός...

Διακόσμηση Σαλονιού: Οι καναπέδες που πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με τους designers – Δεν αντέχουν στον χρόνο!

Επειδή αποτελεί επένδυση και όχι κάτι που αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι, αξίζει να τον επιλέξεις με βάση τη διαχρονικότητα και όχι τη μόδα

Η φωνή των γυναικών στην Αθήνα

Χάρης Δούκας: «Δίνουμε βήμα στη φωνή των γυναικών»

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Το πρώτο 100% «πράσινο» αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Ενεργειακά αυτόνομος εντός του 2025 Τον τίτλο του πρώτου πλήρως «πράσινου» αεροδρόμιου στην Ευρώπη...

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...