Σάκης Ρουβάς: Βραβείο Αρχαίου Δράματος και αντιδράσεις

Με το βραβείο Αρχαίου Δράματος τιμήθηκε φέτος ο Σάκης Ρουβάς, που ερμήνευσε τον θεό Διόνυσο στην τραγωδία «Βάκχαι» του Ευριπίδου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

Λίγο αργότερα ο καλλιτέχνης συγκινημένος ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram και αφιέρωσε το βραβείο του στους θαυμαστές του: «Σας το αφιερώνω από την ψυχή μου», έγραψε σχετικά.

sakis-rouvas-vakhes-mesa

Η Τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν», καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2013 – 14 της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών, μέλους της Διεθνούς Ενώσεως Κριτικών Θεάτρου, υπό την αιγίδα της UNESCO, η οποία διοργανώθηκε και φέτος σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

icemax_926_620770fd70c0a4ba0dd332a652debec6

Ωστόσο, κατά τη βράβευσή του, αλλά και λίγο νωρίτερα, οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Αρχικά, πριν ανακοινωθεί η νίκη του Έλληνα σταρ, η Χρυσούλα Διαβάτη, που έλαβε την τιμητική διάκριση Διεθνούς Θεατρικού Ρεπερτορίου για τον ρόλο της ηλικιωμένης γυναίκας στο έργο «Δύο γυναίκες χορεύουν» του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, σε σκηνοθεσία Τάσου Ιορδανίδη, αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο της: «Πρέπει να έρθει η αστυνομία του θεάτρου να τακτοποιήσει λίγο τα θέματα, γιατί τα βραβεία πάνε σε stars, ηθοποιούς και μοντέλα» σχολίασε από σκηνής.

ac8c833e0560cb57e009584798611cec

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, ο Σάκης Ρουβάς κλήθηκε να παραλάβει το βραβείο του και, όταν ανέβηκε στη σκηνή, μία γυναίκα ανάμεσα στο κοινό φώναξε: «Αμφισβητώ τη βράβευση! Με τι εφόδια – κάτι στο οποίο ο Σάκης Ρουβάς δεν δίστασε να απαντήσει: «Με την ψυχή μου, κυρία μου!» κάνοντας τους θεατές να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα.

8bbb02451b27df6aec9dbf1fb530b580

Στη συνέχεια, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Δεν θα επιτρέψω σε καμία “αστυνομία θεάτρου” να μου απαγορεύσει να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Από μικρό παιδί έχω μάθει να ονειρεύομαι και να εξελίσσομαι ως άνθρωπος».

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Αξία της Ζωής | Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας | Πρεμιέρα 23 Οκτωβρίου 2024

Η Αξία της Ζωής Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας Πρεμιέρα 23 Οκτωβρίου 2024 Μετά την περσινή μεγάλη της επιτυχία,...

Θες το πιο γρήγορο και οικονομικό Internet για την επιχείρησή σου;

Πρωτοπόρος στις λύσεις οπτικής ίνας, η INALAN προσφέρει στις επιχειρήσεις αξιόπιστες και υπερσύγχρονες υπηρεσίες ίντερνετ με ταχύτητες από 100Mbps έως 10Gbps, χωρίς περιορισμούς στη χρήση δεδομένων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΖΕΡΒΑΚΗΣ – ΒΥΡΩΝ ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ | ΔΥΝΑΤΑ | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΖΕΡΒΑΚΗΣ - ΒΥΡΩΝ ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ  ΔΥΝΑΤΑ Σταυρός του Νότου Club  Σάββατα 26 Οκτωβρίου - 2 &...

“Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας” συνεχίζει για 2η χρονιά στο EMBASSY Theater!

Roald Dahl’s “Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας” συνεχίζει για 2η χρονιά στο EMBASSY Theater!...

Η συγκλονιστική Αγγέλα Παπάζογλου με την Άννα Βαγενά για 4 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο “Μεταξουργείο”

Η συγκλονιστική Αγγέλα Παπάζογλου με την Άννα Βαγενά για 4 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ – ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ - ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | ΑΠΟ 2...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θες το πιο γρήγορο και οικονομικό Internet για την επιχείρησή σου;

Πρωτοπόρος στις λύσεις οπτικής ίνας, η INALAN προσφέρει στις επιχειρήσεις αξιόπιστες και υπερσύγχρονες υπηρεσίες ίντερνετ με ταχύτητες από 100Mbps έως 10Gbps, χωρίς περιορισμούς στη χρήση δεδομένων.