Οι «μικροί θησαυροί της Ευρώπης» – Τα ΠΟΠ προϊόντα που διαφημίζουν την Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε από τους Μικρούς Θησαυρούς της Ευρώπης η 2η Εκδήλωση Τύπου στο Athenaum Intercontinental Hotel στην αίθουσα Omicron I. & ακολουθήσε δείπνο στην αίθουσα Cafe Zoe.

Στην αίθουσα Omicron I του Athenaum Intercontinental Hotel, φιλοξενήθηκαν τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης» από συνεταιρισμούς του τόπου μας.

Οι δημοσιογράφοι, οι bloggers και οι υπόλοιποι καλεσμένοι εντυπωσιάστηκαν τόσο με τις ομιλίες, όσο και με το γεύμα που ακολούθησε βασισμένο στα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. από την Ελλάδα.

Οι πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν η φέτα Π.Ο.Π., η γραβιέρα Π.Ο.Π. Κρήτης και Νάξου, η ξινομυζήθρα Π.Ο.Π. Κρήτης, το ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Μυλοποτάμου και Σητείας Λασιθίου Κρήτης, το ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτας, η κορινθιακή σταφίδα Π.Ο.Π. Βστίτσα, η πατάτα Π.Γ.Ε. Νάξου, το κρασί Ασύρτικο, η φάβα και το τοματάκι Π.Ο.Π. Σαντορίνης και το κρασί Αγιωργίτικου Π.Ο.Π. Νεμέας.

Επαινέθηκαν από τους παρευρισκόμενους η μοναδικότητα της γεύσης και η υψηλή ποιότητά που προσφέρει το κάθε ένα προϊόν ξεχωριστά. Επιπλέον εκτιμήθηκε, η προσπάθεια και η φροντίδα που καταβάλλεται για την παραγωγή αυτών των προϊόντων και η σημασία της διατήρησης των παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής, καθώς επίσης, αυξήθηκε η ευαισθητοποίηση τους για τους Μικρούς Θησαυρούς. Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον δόθηκε για τους κανονισμούς που αφορούν τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. και τον αντίκτυπο που έχουν στη βιομηχανία τροφίμων.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Παναγιώτης Κεμάλης διαιτολόγος- διατροφολόγος, Παύλος Σατολιάς Πρόεδρος της Νέας Πασεγές, Στέλιος Δρυς Πρόεδρος και CEO Foodstandard, του εκτελεστικού οργανισμού του προγράμματος, Κατερίνα Καπλάνη Γεωπόνος και η δημοσιογράφος Σίσσυ Νίκα, συντονίστρια της συνέντευξης τύπου.

Συνολικά, ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση τύπου που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. και την παραγωγή τους. Αναμένονται με μεγάλο ενθουσιασμό οι 3 επόμενες εκδηλώσεις, εκ των οποίων οι 2 θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη και η μία στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα προώθησης «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης», με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την σφραγίδα «Enjoy it’s from Europe», δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. και να ενημερωθούμε και για τους συνεταιρισμούς παραγωγών ανά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ως στόχο τη διάδοση του θεσμού των συνεταιρισμών και την ανάπτυξη της συνεταιριστικής συνείδησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα, τα προϊόντα και τους παραγωγούς στην ιστοσελίδα https://mikroithisavroi.eu/to-programma/
στο facebook https://www.facebook.com/mikroithisavroi.eu
και στο Instagram https://www.instagram.com/mikroithisavroi/.

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αθήνα: η απόλυτη πόλη του κρασιού

Οι Financial Times γράφουν για τα δημοφιλή wine bars της Αθήνας

Γυναικοκτονία στους Αμπελόκηπους. Το πτώμα κρυμμένο στο πατάρι

39χρονος τηλεφώνησε στην αστυνομία και ισχυρίστηκε ότι σκότωσε την γυναίκα του

Πολιτικός σεισμός στη Γαλλία. Η Ευρώπη φοβάται!

Βαθαίνει το πολιτικό αδιέξοδο στην χώρα. Αναπόφευκτες οι συνέπειες για την υπόλοιπη Ευρώπη.

SANTA CLAUS KINGDOΜ | Ζήστε τη Μαγεία των Χριστουγέννων εκεί που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα | Έως 3 Ιανουαρίου στο M.E.C.

SANTA CLAUS KINGDOΜ Το πιο Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας ταξιδεύει στον κόσμο παρέα με...

Σταμάτης Κραουνάκης «Τ’ Αηδόνια Του Χειμώνα» || στο Θέατρο Άλσος από τις 22 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 20.30.

Σταμάτης Κραουνάκης «Τ’ Αηδόνια Του Χειμώνα» στο Θέατρο Άλσος από τις 22 Δεκεμβρίου και κάθε...

Aνοίγει και πάλι τις πύλες της η Παναγία των Παρισίων

Ακόμα όρθια η Notre-Dame 900 χρόνια μετά !

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ