Υπήρξε ο δημιουργός του πιο θρυλικού φραπέ στην Ελλάδα. Ξεκινώντας ως ζαχαροπλαστείο το 1964, ο Λέντζος πειραματίστηκε με διαφορετικές δόσεις καφέ έως να πετύχει την συνταγή που τον έκανε διάσημο σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Στην πολυσύχναστη καρδιά της Αθήνας, στο Παγκράτι, υπήρχε ένα καφέ που ξεπερνούσε τα συνηθισμένα. Αυτό ήταν το «Λέντζος», ένα όνομα που έγινε συνώνυμο του καλύτερου και του δημοφιλέστερου φραπέ στην Ελλάδα.
Η συνταγή παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό επί σειρά ετών με τις εικασίες να ξεκινούν από την κρέμα γάλακτος και να φθάνουν έως το αβγό. Από το πρωινό άνοιγμά του στις 5 π.μ. μέχρι τις βραδινές ώρες 2-3 π.μ., ο Λέντζος σέρβιρε εκατοντάδες καφέδες καθημερινά στο διάσημο «στέκι» του στο Παγκράτι.
Το μυστικό της ακαταμάχητης γοητείας του; Μια γενναία δόση καφέ και ζάχαρης, που αναμειγνύονται δυνατά σε ένα μεγάλο γυάλινο μπλέντερ, όχι πλαστικό. Αυτή η τεχνική, απλή αλλά αποτελεσματική, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της πλούσιας και κρεμώδους υφής του φραπέ.
Τον Φεβρουάριο του 2013, το εμβληματικό καφέ έκλεισε τις πόρτες του, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής. Παράγοντες όπως η άνοδος του εσπρέσο, το άνοιγμα νέων καφέ και η δύσκολη οικονομική κατάσταση έπαιξαν ρόλο σε αυτή την απόφαση.
Η φήμη του Λέντζου μάλιστα έγινε το 1982 τραγούδι, δια χειρός Μανώλη Ρασούλη και Χρήστου Νικολόπουλου, το οποίο ερμήνευσε ο Δημήτρης Κοντογιάννης.