«Τέλος» στην ανάπλαση του λόφου του Στρέφη μέσω της χορηγίας της Prodea

Οριστικό τέλος στα έργα ανάπλασης του Λόφου του Στρέφη, μέσω της ιδιωτικής δωρεάς ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, έβαλε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, ακυρώνοντας τη σχετική συμφωνία που είχε αποφασιστεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Κώστα Μπακογιάννη.

Η σχετική πρωτοβουλία είχε υποστηριχθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας (27 Μαρτίου) και από τις δημοτικές παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» του Κώστα Ζαχαριάδη και «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» του Κώστα Παπαδάκη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, στελέχη της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η νυν δημοτική αρχή έχει επιλέξει να “συνδιοικεί” με τις δύο δημοτικές παρατάξεις εξ αριστερών της “όχι για λόγους ιδεολογικούς, αλλά για λόγους πολιτικής επιβίωσης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο”. “

Τι ισχυρίζεται η πλευρά του Δημάρχου της Αθήνας

Πηγές του δήμου Αθηναίων, πάντως, σημείωναν ότι η σύμβαση του Δήμου Αθηναίων με την ιδιωτική εταιρεία Prodea έληξε όπως προβλεπόταν στις 29/2. Η εταιρεία είχε ήδη ξοδέψει τα 3/4 της δωρεάς για τα έργα που έγιναν (750.000€). Ομως τα έργα είχαν σταματήσει από τον Δεκέμβριο όταν το ΣτΕ ακύρωσε ένα μέρος του έργου, ενώ υπήρξαν και πολύ μεγάλες αντιδράσεις.

 

Από την παράταξη του Χάρη Δούκα διευκρίνιζαν ότι ο Δήμος θα ολοκληρώσει την ανάπλαση μαζί με τους κατοίκους και με νέο σχεδιασμό μετά την απόφαση του ΣτΕ. Εξ άλλου την πρόταση της Δημοτικής αρχής για τη διαπίστωση της λήξης της σύμβασης μεταξύ Δημου και Prodea και για τη διαδικασία παραλαβής ψήφισαν και οι σύμβουλοι Μπακογιάννη όπως φαίνεται από το σχετικό video. Η απόφαση είναι ομόφωνη όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τραπεζαρία: Τέλος εποχής

Έχεις, δεν έχεις τραπεζαρία στο σπίτι σου, αυτό το κείμενο σε αφορά.

Τι αποκαλύπτει για εσένα η διακόσμηση του σαλονιού σου;

Αν αγαπάς τις εντάσεις, είσαι δημιουργικός...

Διακόσμηση Σαλονιού: Οι καναπέδες που πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με τους designers – Δεν αντέχουν στον χρόνο!

Επειδή αποτελεί επένδυση και όχι κάτι που αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι, αξίζει να τον επιλέξεις με βάση τη διαχρονικότητα και όχι τη μόδα

Η φωνή των γυναικών στην Αθήνα

Χάρης Δούκας: «Δίνουμε βήμα στη φωνή των γυναικών»

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Το πρώτο 100% «πράσινο» αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Ενεργειακά αυτόνομος εντός του 2025 Τον τίτλο του πρώτου πλήρως «πράσινου» αεροδρόμιου στην Ευρώπη...

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...