Ψήφισμα για τη διάσωση του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ στο Παγκράτι

Έστω και εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της διάσωσης του ιστορικού κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ στο Παγκράτι, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας με όλες τις παρατάξεις να εκδίδουν μάλιστα κοινό ψήφισμα.

Το ψήφισμα υπήρξε πρωτοβουλία του επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» Κώστα Μπακογιάννη, και βρήκε σύμφωνο τόσο τον δήμαρχο Χάρη Δούκα όσο και τους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων και στο τέλος εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα.

Μάλιστα στην παρέμβασή του ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε να χαρακτηριστεί διατηρητέα η χρήση και της χειμερινής του αίθουσας, πέρα από το θερινό τμήμα του, μεριμνώντας για τη θεσμική προστασία του ως χώρο πολιτισμού, κάτι που είχε εξασφαλιστεί με την υπουργική απόφαση του 1997, με την οποία κρίθηκαν διατηρητέοι 47 θερινοί κινηματογράφοι της πόλης.

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θεωρεί κρίσιμη για τον χαρακτήρα, τη μνήμη και τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης, τη συνέχιση της λειτουργίας του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ. Η άρρηκτη σχέση όλων των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών με τον πολιτισμό και την ταυτότητα των τοπικών κοινωνιών, αναγνωρίζεται από τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ισχύον δε Σύνταγμα της χώρας επιβάλλει στο κράτος την ενίσχυση της κινηματογραφικής τέχνης.

Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε να γίνει άμεσα κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αντιμετώπιση του ιστορικού κινηματογράφου του Παγκρατίου ως ενιαίου συνόλου για να αποτραπεί η κατεδάφισή του και η οικοδόμηση οποιοδήποτε άλλου κτιρίου, να αποτραπεί η πολεοδομική υποβάθμιση της περιοχής και να χαρακτηριστεί διατηρητέα η χρήση και της χειμερινής αίθουσας, πέρα από το θερινό τμήμα του, μεριμνώντας για τη θεσμική προστασία του ως χώρο πολιτισμού, όπως άλλωστε αυτό είχε εξασφαλιστεί με την υπουργική απόφαση του 1997, με την οποία κρίθηκαν διατηρητέοι 47 θερινοί κινηματογράφοι της πόλης».

 

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Αξία της Ζωής | Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας | Πρεμιέρα 23 Οκτωβρίου 2024

Η Αξία της Ζωής Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας Πρεμιέρα 23 Οκτωβρίου 2024 Μετά την περσινή μεγάλη της επιτυχία,...

Θες το πιο γρήγορο και οικονομικό Internet για την επιχείρησή σου;

Πρωτοπόρος στις λύσεις οπτικής ίνας, η INALAN προσφέρει στις επιχειρήσεις αξιόπιστες και υπερσύγχρονες υπηρεσίες ίντερνετ με ταχύτητες από 100Mbps έως 10Gbps, χωρίς περιορισμούς στη χρήση δεδομένων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΖΕΡΒΑΚΗΣ – ΒΥΡΩΝ ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ | ΔΥΝΑΤΑ | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΖΕΡΒΑΚΗΣ - ΒΥΡΩΝ ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ  ΔΥΝΑΤΑ Σταυρός του Νότου Club  Σάββατα 26 Οκτωβρίου - 2 &...

“Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας” συνεχίζει για 2η χρονιά στο EMBASSY Theater!

Roald Dahl’s “Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας” συνεχίζει για 2η χρονιά στο EMBASSY Theater!...

Η συγκλονιστική Αγγέλα Παπάζογλου με την Άννα Βαγενά για 4 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο “Μεταξουργείο”

Η συγκλονιστική Αγγέλα Παπάζογλου με την Άννα Βαγενά για 4 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ – ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ - ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | ΑΠΟ 2...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θες το πιο γρήγορο και οικονομικό Internet για την επιχείρησή σου;

Πρωτοπόρος στις λύσεις οπτικής ίνας, η INALAN προσφέρει στις επιχειρήσεις αξιόπιστες και υπερσύγχρονες υπηρεσίες ίντερνετ με ταχύτητες από 100Mbps έως 10Gbps, χωρίς περιορισμούς στη χρήση δεδομένων.