Ασφαλιστικά μέτρα κατά του φεστιβάλ «Release Athens» από τον Δήμαρχο Καλλιθέας

Στο «στόχαστρο» του δημάρχου Καλλιθέας και δημοτών από την Καλλιθέα και το Παλαιό Φάληρο βρέθηκε η διοργανώτρια εταιρεία του μουσικού φεστιβάλ «Release Athens» και η ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ), μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Δήμος Καλλιθέας μαζί και εκπρόσωποι της Κίνησης Δημοτών Καλλιθέας και του Παλαιού Φαλήρου.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν την Πέμπτη 6 Ιουνίου, τρεις μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της φετινής διοργάνωσης, η οποία περιλαμβάνει συνολικά 12 συναυλίες μεγάλων ονομάτων από το εξωτερικό και την Ελλάδα, με πάρα πολλά εισιτήρια να έχουν ήδη προπωληθεί.

Κεντρικά ζητήματα που θέτει η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, είναι ότι η διοργανώτρια ιδιωτική εταιρεία «Release Festival» δεν έχει ζητήσει τη χορήγηση διοικητικής άδειας από τον δήμο για τη διοργάνωση των συναυλιών, όπως, επίσης, τα προβλήματα που δημιουργούνται από το θόρυβο και τις αυθαίρετες αυτοσχέδιες κατασκευές που εμποδίζουν την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων προς την παραλιακή ζώνη.

Από το 2016 η χρήση της Πλατείας Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου παραχωρείται για συναυλίες από την ΕΤΑΔ ΑΕ στη διοργανώτρια εταιρεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απαιτείται άδεια και από τον δήμο, η οποία καθορίζει αν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4929/2014, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της αίτησης. Η σχετική άδεια προσδιορίζει το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό προσώπων βάσει των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Αξία της Ζωής | Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας | Πρεμιέρα 23 Οκτωβρίου 2024

Η Αξία της Ζωής Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας Πρεμιέρα 23 Οκτωβρίου 2024 Μετά την περσινή μεγάλη της επιτυχία,...

Θες το πιο γρήγορο και οικονομικό Internet για την επιχείρησή σου;

Πρωτοπόρος στις λύσεις οπτικής ίνας, η INALAN προσφέρει στις επιχειρήσεις αξιόπιστες και υπερσύγχρονες υπηρεσίες ίντερνετ με ταχύτητες από 100Mbps έως 10Gbps, χωρίς περιορισμούς στη χρήση δεδομένων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΖΕΡΒΑΚΗΣ – ΒΥΡΩΝ ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ | ΔΥΝΑΤΑ | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΖΕΡΒΑΚΗΣ - ΒΥΡΩΝ ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ  ΔΥΝΑΤΑ Σταυρός του Νότου Club  Σάββατα 26 Οκτωβρίου - 2 &...

“Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας” συνεχίζει για 2η χρονιά στο EMBASSY Theater!

Roald Dahl’s “Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας” συνεχίζει για 2η χρονιά στο EMBASSY Theater!...

Η συγκλονιστική Αγγέλα Παπάζογλου με την Άννα Βαγενά για 4 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο “Μεταξουργείο”

Η συγκλονιστική Αγγέλα Παπάζογλου με την Άννα Βαγενά για 4 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ – ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ - ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | ΑΠΟ 2...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θες το πιο γρήγορο και οικονομικό Internet για την επιχείρησή σου;

Πρωτοπόρος στις λύσεις οπτικής ίνας, η INALAN προσφέρει στις επιχειρήσεις αξιόπιστες και υπερσύγχρονες υπηρεσίες ίντερνετ με ταχύτητες από 100Mbps έως 10Gbps, χωρίς περιορισμούς στη χρήση δεδομένων.