Στόχος να ενημερώσει και να εμπνεύσει δράσεις για την πρόληψη, τον εντοπισμό και τη διαχείριση των κινδύνων που απειλούν τα τρόφιμα.
Η 7η Ιουνίου έχει ανακηρυχτεί από το 2019 ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια των Τροφίμων» («World Food Safety Day»), με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.
Η ημέρα αυτή έχει στόχο να ενημερώσει και να εμπνεύσει δράσεις για την πρόληψη, τον εντοπισμό και τη διαχείριση των κινδύνων που απειλούν τα τρόφιμα, συμβάλλοντας στην επισιτιστική ασφάλεια, στη δημόσια υγεία, στην οικονομική ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1.600.000 άνθρωποι αρρωσταίνουν καθημερινά λόγω μη ασφαλούς διατροφής, 340 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν καθημερινά από τροφιμογενείς ασθένειες που μπορούν να προληφθούν και 200 ασθένειες προκαλούνται από μη ασφαλή τρόφιμα, που κυμαίνονται από διάρροια έως καρκίνους.