Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης έξω από τις κάλπες!

Η μανία με τα ανέκδοτα, το πάθος για το διάβασμα, αλλά και η φυλάκιση για συνθήματα στους τοίχους!

Τι λέει για τον συντοπίτη του YouTuber Φειδία…

 


Το ραντεβού για τη συζήτηση μαζί του κλείστηκε ένα πρωινό κάτω από την περίφημη κολώνα του Da Capo στο Κολωνάκι. Εκεί τον συναντάει όποιος θέλει να τον δει, με τις επισκέψεις να πυκνώνουν κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές.

Όλοι θέλουν να ακούσουν τις προβλέψεις του και κάποιοι πιο… ριψοκίνδυνοι, να στοιχηματίσουν μαζί του!

Βασικός θαμώνας της περίφημης «κολώνας» του Da Capo, πήρε τα… σκήπτρα από τον αείμνηστο Σταύρο Ψυχάρη ο οποίος ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε το συγκεκριμένο σημείο συνάντησης, συζητήσεων, αναλύσεων και ενίοτε αποφάσεων.

«Τώρα την έχω κληρονομήσει την κολώνα, είναι κατόπιν προσκλήσεως η κολώνα δεν είναι όποιος θέλει κάθεται», λέει με χιούμορ ο Ανδρέας Δρυμιώτης.

Η Ιερή Κολώνα του Da Capo

Ο ίδιος δηλώνει «συνταξιούχος εν ενεργεία», αλλά έχει να καυχιέται για τα Κυριακάτικα άρθρα του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», έστω και αν τα προσωνύμια «σοφός» και «γκουρού», καθιερώθηκαν από τις αναλύσεις του τις βραδιές των εκλογικών αναμετρήσεων.

Είναι από τους πρωτεργάτες της πληροφορικής στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρία Ηλεκτρονικοί Διερευνηταί Δοξιάδη συνέβαλε καθοριστικά στην εγκατάσταση μεγάλων υπολογιστικών συστημάτων στα περισσότερα υπουργεία της Ελλάδος.

Ένα από τα κυριότερα έργα του είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων όλων των εκλογών στην Ελλάδα από το 1981 μέχρι το 2009.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, δεν διστάζει να εξομολογηθεί πως έκανε τη μεγαλύτερη γκάφα της ζωής του το μακρινό 1977, εμπλέκοντας παρολίγον και την ΕΥΠ…

Η συζήτηση μαζί του είναι και ένα μάθημα ιστορίας.
Για το Κράτος, τα παράδοξα του δημοσίου, αλλά και με πολλές άγνωστες προσωπικές στιγμές.

Το πάθος του για τα ανέκδοτα, τη μανία του να διαβάζει, αλλά και όσα έζησε ως αντάρτης της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, μοιράζοντας φυλλάδια και γράφοντας συνθήματα στους τοίχους, που του κόστισαν 20 μήνες φυλάκισης.

Φτάνοντας στο σήμερα, εννοείται ότι δεν αφήνει ασχολίαστο τον συντοπίτη του YouTuber Φειδία, ο οποίος κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής στην Κύπρο με 20%.

Share it!

spot_img

Ανακαλύψτε περισσότερα