Οι καθαρότερες παραλίες κοντά στην Αθήνα

Μιας και το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ και από ότι φαίνεται θα αργήσει να φύγει, σας παραθέτουμε τις 4 πιο καθαρές παραλίες που απέχουν μόλις μια ώρα από την Αθήνα.

  • Παραλία Χρηστέα στο Σούνιο με σήμα κατατεθέν την απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά, τα σχετικά ρηχά της νερά αλλά και το γεγονός ότι έχει έναν εντυπωσιακό βυθό που ενδείκνυται για βουτιές με μάσκα και snorkeling σας περιμένει!

Η ιδανική επιλογή για μια οικογένεια που θέλει να περάσει όλη τη μέρα στη θάλασσα εξαιτίας του γεγονότος ότι τα πιτσιρίκια δεν διατρέχουν φόβο πνιγμού στα ρηχά αλλά και η αμμουδιά τους δίνει την πρώτη ύλη για να παίξουν.

  • Η Τσονίμα είναι μια από τις ψαγμένες παραλίες της Ανατολικής Αττικής και με την πρώτη βουτιά μικροί μεγάλοι θα νιώσετε ότι κάνετε διακοπές σε κάποιο νησιωτικό προορισμό κι ας είστε σχετικά κοντά στο κέντρο της Αθήνας.

Μια παραλία απομονωμένη και καλά κρυμμένη στην Κερατέα ανάμεσα στα βράχια θα σας αποφορτίσει από την κούραση της πόλη με φόντο καθαρά, κρυστάλλινα νερά.  Ανοιχτόχρωμα νερά και χρυσαφένια άμμος θα σας ενθουσιάσει, ενώ μην παραλείψετε να κάνετε και μια βόλτα για να μαζέψετε κοχύλια που υπάρχουν άφθονα εντός βυθού αλλά και εκτός. Τα νερά είναι σε ικανοποιητικό βάθος και συνήθως «λάδι», πιθανότατα επειδή το σημείο είναι περικυκλωμένο από βράχια. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας σκίαστρα και προμήθειες καθώς είναι ανοργάνωτη.

  • Η παραλία Κόγχη στη Σαλαμίνα είναι ένας προορισμός που δεν ξεχνάς εύκολα! Σήμα κατατεθέν της ο υπέροχος πέτρινος φάρος που στέκεται αγέρωχα, δημιουργώντας ένα επιβλητικό σκηνικό.

Είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής. Βάλτε την στους προσεχείς προορισμούς σας και απολαύστε τις βουτιές σας σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό με γαλαζοπράσινα νερά και απόκρημνα βράχια.

  • παραλία Αλμυρή είναι ο μικρός θαλασσινός παράδεισος στην Κορινθία για να απολαύσετε στιγμές καλοκαιρινής χαλάρωσηςσε κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, με θέα ένα εκθαμβωτικό τοπίο.

Το περιβάλλον είναι ειδυλλιακό, καθώς η κατάλευκη ψιλή άμμος και τα πρασινογάλανα νερά συνθέτουν μια εικόνα μοναδικής ομορφιάς την οποία συμπληρώνουν τα πεύκαπου βρίσκονται στις παρυφές της ακτής προσφέροντας πολύτιμη φυσική σκιά.Ο επίγειος θαλασσινός παράδεισος βρίσκεται πολύ κοντά στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και όσοι την επιλέγουν έχουν να λένε για την φυσική δροσερή νεροτσουλήθρα που έχει και χαρίζει απίθανες στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.Ειδικά οι γονείς με μικρά παιδιά θα την αγαπήσουν γιατί τα πιτσιρίκια θα απολαύσουν το τοπίο και τις βουτιές σε αυτή την απρόσμενη συνάντηση του αλμυρού νερού με το γλυκό της λίμνης.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας” συνεχίζει για 2η χρονιά στο EMBASSY Theater!

Roald Dahl’s “Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας” συνεχίζει για 2η χρονιά στο EMBASSY Theater!...

Η συγκλονιστική Αγγέλα Παπάζογλου με την Άννα Βαγενά για 4 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο “Μεταξουργείο”

Η συγκλονιστική Αγγέλα Παπάζογλου με την Άννα Βαγενά για 4 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ – ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ - ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | ΑΠΟ 2...

«Το φιλί της γυναίκας αράχνης» στο θέατρο «b»Αλκμήνη – 3ος Χρόνος

Το μυθιστόρημα του Manuel Puig σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη

Canoeing in Sweden

by Ektor Tsolodimos

Έρχεται Ινδιάνικο Καλοκαίρι τις επόμενες μέρες

Θοδωρής Κολυδάς: Ο καιρός τις επόμενες μέρες αναμένεται να είναι ζεστός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ