Πίτσα. Τι ωραία που ηχεί στα αυτιά η λέξη! Και ακόμα καλύτερα “ηχεί” στο στομάχι.
Πόσο δύσκολο είναι να βρεις κάποιον που να μη του αρέσει η πίτσα; Τυριά, ζαμπόν, πεπερόνι, πιπεριές, ό,τι σκεφτεί ο καθένας μπορεί να το κάνει πραγματικότητα! Η πίτσα είναι ο καμβάς και εσύ ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει.
Αλλά μάλλον πεινάμε πολύ, εξού και το παραλήρημα.
Όπως και να έχει, ακόμη και στην σπάνια περίπτωση που έχει ακόμη ενδοιασμούς, πλέον αποδεικνύεται και επιστημονικά γιατί η πίτσα είναι τόσο ελκυστική και ερωτεύσιμη. Η Αμερικανική Χημική Εταιρεία (American Chemical Society) αναλύει τη χημεία που κρύβεται στην πίτσα, από την αρχική ζύμωση μέχρι το δέσιμο των υλικών στο ψήσιμο προτού καταλήξει στο στόμα, με μεγάλο βάρος στην αντίδραση Maillard, η οποία (χοντρικά) προκαλεί το ρόδισμα κατά το ψήσιμο των υλικών.
Δείτε το βίντεο και μετά ετοιμαστείτε να δώσετε μάχη με τον εαυτό σας για να μην παραγγείλετε: