Το θαυματουργό “γονίδιο της ζωής” μπορεί να μας χαρίσει 12 επιπλέον χρόνια

Οι ερευνητές ανακάλυψαν, όπως ανέφεραν στην επιθεώρηση «Cell», ότι η αποσιώπηση του θαυματουργού γονίδιου Myc ή του “γονιδίου της ζωής”, σε ποντίκια βοήθησε τα ζώα να επιβιώσουν 15% περισσότερο χωρίς προβλήματα υγείας.

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο αποδεικνύεται στα θηλαστικά.

Karyotyping_Myc
Η αποσιώπηση ενός και μόνο γονιδίου μπορεί να επιμηκύνει τη ζωή κατά 12 χρόνια ..

 

Η αποσιώπηση ενός και μόνο γονιδίου – του “γονιδίου της ζωής” – μπορεί να επιμηκύνει τη ζωή κατά 12 χρόνια χαρίζοντας παράλληλα στα ηλικιωμένα άτομα καλή φυσική κατάσταση.

Μάλιστα τα ποντίκια όχι μόνο έζησαν περισσότερο αλλά συγχρόνως είχαν καλύτερη φυσική κατάσταση και δεν εμφάνισαν προβλήματα που συνδέονται με την ηλικία όπως η οστεοπόρωση, η γνωστική φθορά και η πτώση του μεταβολισμού.

Ο Τζον Σεντιβάι, καθηγητής Ιατρικών Επιστημών σημείωσε πως «τα ζώα γερνούν με πιο αργούς ρυθμούς πέρα από κάθε αμφιβολία. Διατηρούν την ομαλή λειτουργία των οργάνων και των ιστών τους για μεγαλύτερο διάστημα».

Ο καθηγητής προσέθεσε ότι «τα ποντίκια των πειραμάτων μας είναι άκρως φυσιολογικά, απλώς ζουν πολύ περισσότερο. Ο λόγος για τον οποίον αυτό μας εξέπληξε είναι ότι πολλά άλλα μοντέλα μακροζωίας όπως εκείνο που σχετίζεται με τον περιορισμό των θερμίδων έχουν αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την επιμήκυνση της ζωής αλλά την ίδια στιγμή προκαλούν προβλήματα υγείας».

Οι ερευνητές εκτιμούν πως ο ίδιος μηχανισμός μπορεί να βελτιώσει την υγεία και το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων. Η αύξηση της τάξεως του 15% στο προσδόκιμο ζωής που κατεγράφη στα ποντίκια μπορεί να μεταφραστεί σε 12 επιπλέον ανθρώπινα χρόνια.

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΑΣ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ – Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ INTERNET

Θέλεις πραγματικά το ταχύτερο και πιο οικονομικό Internet σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Αυτές τις Απόκριες,...

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συνεχίζει στο Deus Θεσσαλονίκης για 4 ακόμη Σάββατα: 15, 22/2 και 1, 8/3!

Η ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΣΤΟ DEUS Αλλά-Ζώ Για τέσσερα ακόμη Σάββατα στη Θεσσαλονίκη 15, 22/2 και 1,...

Anti-Valentine Internet: Ζήσε ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις

Anti-Valentine Internet: Ζήσε ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις Θέλεις Σχέση αλλά και Ελευθερία; Αν κάνεις...

Nia Vardalos “TINY BEAUTIFUL THINGS” (ΜΙΚΡΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ) έρχεται στην Ελλάδα στο θέατρο Παλλάς

Nia Vardalos TINY BEAUTIFUL THINGS ΜΙΚΡΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η παράσταση που έσπασε ταμεία στα θέατρα των Ηνωμένων...

Η Inalan χορηγός του διεθνούς meeting αλμάτων!

Η Inalan χορηγός του διεθνούς meeting αλμάτων! Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το "VAGGELIS KOURKOUTIDIS MEMORIAL"...

ΧΑΤΖΗΦΡΑΓΚΕΤΑ THE BAND | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB | ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΧΑΤΖΗΦΡΑΓΚΕΤΑ The Band Από Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και όλες τις Παρασκευές του Φεβρουαρίου Σταυρός του Νότου Club Η...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ