Ταξίδι στον κόσμο μέσα από 20 επιδόρπια

Το σύνολο των πιάτων μιας κουζίνας υποδηλώνει τρόπον τινά και τον πολιτισμό του λαού, τις συνήθειες και τις προτιμήσεις του.

Πέρα από τα κυρίως γεύματα, τις σαλάτες και τα ποτά, τα επιδόρπια κρατούν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε εθνική κουζίνα, έστω κι αν προσφέρονται στο τέλος. Άλλωστε η αναμονή ενός γλυκού πειρασμού που θα ολοκληρώσει το φαγοπότι είναι ό,τι καλύτερο.

Μια βόλτα στον κόσμο μέσα από 20 παραδοσιακά γλυκά και πού θα τα απολαύσετε ιδανικά…

glikion1
1. Stroopwafel, Άμστερνταμ – Ζεστή καραμέλα ανάμεσα σε ψημένες πίτες

 

glikion2
2. Pastel De Nata, Λισαβόνα – Πίτα γεμισμένη με κρέμα αυγού και πασπαλισμένη με κανέλα

 

glikion3
3. Quindim, Βραζιλία – Ταρτάκια με καρύδα

 

glikion4
4. Sachertorte, Βιέννη – Σοκολατένια πάστα σε στρώσεις με μαρμελάδα βερίκοκο

 

glikion5
5. Churros, Μαδρίτη – Λεπτές λωρίδες ζύμης τηγανισμένες και βουτηγμένες σε ζεστή σοκολάτα

 

6. Rugelach, Ιερουσαλήμ – Γλυκιά ζύμη με στρώματα σοκολάτας και γέμιση από φρούτα ή ξηρούς καρπούς, πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη
6. Rugelach, Ιερουσαλήμ – Γλυκιά ζύμη με στρώματα σοκολάτας και γέμιση από φρούτα ή ξηρούς καρπούς, πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη
7. Μπακλαβάς, Τουρκία – λεπτά φύλλα ζύμης γεμισμένα με φιστίκι και σιροπιασμένα
7. Μπακλαβάς, Τουρκία – λεπτά φύλλα ζύμης γεμισμένα με φιστίκι και σιροπιασμένα
8. Galub Jamun, Ινδία – Μπάλες ζύμης που τηγανίζονται και καλύπτονται από σιρόπι αρωματισμένο με σαφράν
8. Galub Jamun, Ινδία – Μπάλες ζύμης που τηγανίζονται και καλύπτονται από σιρόπι αρωματισμένο με σαφράν
9. Basbousa, Αίγυπτος – Πίτα σιμιγδαλιού με σιρόπι και κρέμα
9. Basbousa, Αίγυπτος – Πίτα σιμιγδαλιού με σιρόπι και κρέμα
10. CaaKiri, Νιγηρία – Είδος ρυζόγαλου
10. CaaKiri, Νιγηρία – Είδος ρυζόγαλου
11. Sopaipillas, Χιλή – Τηγανίτες με μέλι και ζάχαρη άχνη
11. Sopaipillas, Χιλή – Τηγανίτες με μέλι και ζάχαρη άχνη
12. Tangyuan, Κίνα – Μπάλες ρυζιού σε γλυκό σιρόπι τζίντζερ
12. Tangyuan, Κίνα – Μπάλες ρυζιού σε γλυκό σιρόπι τζίντζερ
13. Bibingka, Φιλιππίνες – Κέικ ρυζιού με καρύδα
13. Bibingka, Φιλιππίνες – Κέικ ρυζιού με καρύδα
14. Faloodeh, Περσία – Νούντλς με ανθόνερο και ζάχαρη
14. Faloodeh, Περσία – Νούντλς με ανθόνερο και ζάχαρη
15. Che Dau Xanh, Βιετνάμ – Γλυκιά σούπα φασολιών
15. Che Dau Xanh, Βιετνάμ – Γλυκιά σούπα φασολιών
16. Ma’amoul, Συρία – Γεμιστά μπισκότα με ξηρούς καρπούς
16. Ma’amoul, Συρία – Γεμιστά μπισκότα με ξηρούς καρπούς
17. Kueh Bangkit, Μαλαισία – Mπισκότα καρύδας
17. Kueh Bangkit, Μαλαισία – Mπισκότα καρύδας
18. Γαλακτομπούρεκο, Ελλάδα – Φύλλο κρούστας γεμισμένο με κρέμα και σιροπιασμένο
18. Γαλακτομπούρεκο, Ελλάδα – Φύλλο κρούστας γεμισμένο με κρέμα και σιροπιασμένο
19. Syrniki, Ρωσία – Λουκουμάδες γεμιστοί με τυρί και ζάχαρη
19. Syrniki, Ρωσία – Λουκουμάδες γεμιστοί με τυρί και ζάχαρη
20. Toto, Τζαμάικα – Κέικ καρύδας
20. Toto, Τζαμάικα – Κέικ καρύδας
Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024

Ποιοι συμμετέχουν - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Open Mic στην Κυψέλη

Το πρότζεκτ του Open Mic οργανώνεται και παρουσιάζεται από την δημοσιογράφο, συγγραφέα και τραγουδίστρια Γεωργία Δρακάκη

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB | ΑΠΟ 30/11 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ Σάββατο 30 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο Σταυρός του Νότου Club Η προπώληση ξεκινησε! Ο Λεωνίδας Μπαλάφας,...

Δήμος Αθηναίων: Το δεύτερο ετήσιο street party του Μουσείου Μαρία Κάλλας είναι γεγονός!

Callas Lives On: The Party! Σάββατο 30 Νοεμβρίου Δήμος Αθηναίων: Το δεύτερο ετήσιο street party του...

Χρυσό βραβείο για την Waterfresh AE στα Greek Hospitality Awards 2024

Χρυσό βραβείο για την Waterfresh AE στα Greek Hospitality Awards 2024 Βραβεύτηκε για την καινοτομία της...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Open Mic στην Κυψέλη

Το πρότζεκτ του Open Mic οργανώνεται και παρουσιάζεται από την δημοσιογράφο, συγγραφέα και τραγουδίστρια Γεωργία Δρακάκη