Τουρκία: Οι γυναίκες καταγγέλλουν την δολοφονία της Özgecan Aslan [L’EXPRESS]

Εκατοντάδες γυναίκες διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας προκειμένου να καταγγείλουν την δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας Özgecan Aslan. Ένα φρικτό έγκλημα που προκάλεσε οργή και αγανάκτηση σε όλη τη χώρα.

Ozgecan Aslan

Από τη μια άκρη της Τουρκίας έως την άλλη, οι γυναίκες κατέβηκαν στους δρόμους για να ξεσπάσουν την οργή τους. Στην Άγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη και στη Μερσίνα, εκατοντάδες γυναίκες όλων των ηλικιών διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου κατά της δολοφονίας της 20χρονης φοιτήτριας Özgecan Aslan, που δολοφονήθηκε αφού πρώτα έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού. Κάποιες από τις διαδηλώτριες κρατούσαν φωτογραφίες του θύματος ενώ κάποιες άλλες ύψωναν πλακάτ με την επιγραφή, “Φτάνει! Εμείς θα σταματήσουμε τις δολοφονίες των γυναικών”, σημειώνει το BBC.

Το άψυχο σώμα της φοιτήτριας βρέθηκε την Παρασκευή, κοντά στην πόλη Μερσίνα, στη νοτιοδυτική Τουρκία. Η αστυνομία έχει συλλάβει τρεις υπόπτους: έναν οδηγό λεωφορείου που υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι σκότωσε την νεαρή γυναίκα και τους δύο συνεργούς του.

Σύμφωνα με τις αρχές, η φοιτήτρια ψυχολογίας ήταν μόνη της μέσα στο λεωφορείο, όταν δέχθηκε την επίθεση από τον οδηγό του οχήματος. Αυτός φέρεται να προσπάθησε να τη βιάσει πριν της καταφέρει τα θανατηφόρα χτυπήματα. Στη συνέχεια, απαλλάχτηκε από το σώμα της νεκρής Özgecan Aslan με τη βοήθεια του πατέρα του και ενός φίλου του.

Αυτό το έγκλημα είναι αντιπροσωπευτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία. Σύμφωνα με φεμινιστικές οργανώσεις, οι δολοφονίες των γυναικών έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, περνώντας από τα 100 θύματα το 2002, σε πάνω από 300 το 2014.

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τραπεζαρία: Τέλος εποχής

Έχεις, δεν έχεις τραπεζαρία στο σπίτι σου, αυτό το κείμενο σε αφορά.

Τι αποκαλύπτει για εσένα η διακόσμηση του σαλονιού σου;

Αν αγαπάς τις εντάσεις, είσαι δημιουργικός...

Διακόσμηση Σαλονιού: Οι καναπέδες που πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με τους designers – Δεν αντέχουν στον χρόνο!

Επειδή αποτελεί επένδυση και όχι κάτι που αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι, αξίζει να τον επιλέξεις με βάση τη διαχρονικότητα και όχι τη μόδα

Η φωνή των γυναικών στην Αθήνα

Χάρης Δούκας: «Δίνουμε βήμα στη φωνή των γυναικών»

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Το πρώτο 100% «πράσινο» αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Ενεργειακά αυτόνομος εντός του 2025 Τον τίτλο του πρώτου πλήρως «πράσινου» αεροδρόμιου στην Ευρώπη...

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...