Ο “Ιούλιος Καίσαρ” έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

Φθόνος, διαφθορά, διαπλοκή, ύποπτες δοσοληψίες, ιδεολογικές συγκρούσεις, εξεγέρσεις, στο όνομα της δημοκρατίας.

Ένα πολιτικό δράμα που θέτει διαχρονικά ερωτήματα για την εντιμότητα, την ελευθερία, την πολιτική αρχή, απεικονίζοντας τη σύγχρονη πραγματικότητα και παραμένοντας διαρκώς επίκαιρο.

Προσφέροντας βήμα σε δημιουργικούς και ανήσυχους συνθέτες της εποχής μας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την πρώτη μεγάλη όπερα του Φίλιππου Τσαλαχούρη, Ιούλιος Καίσαρ σε δύο μόνο παραστάσεις, την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Μαρτίου (ώρα έναρξης 20:30), στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (πρώτη παγκόσμια παρουσίαση). Έχει προβλεφθεί η προβολή ελληνικών υπερτίτλων. Το λιμπρέτο υπογράφει ο Διονύσης Καψάλης, το ποιητικό κείμενο του οποίου βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Η παρουσίαση του Ιούλιου Καίσαρα στο ΜΜΑ εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κύκλου Όπερα στο Μέγαρο.

Παίρνοντας αποστάσεις από τις ακαδημαϊκές προσεγγίσεις, ο γνωστός συνθέτης πρωτοτυπεί εγκαταλείποντας την καθιερωμένη ορχηστρική συνοδεία στον αδόμενο λόγο. Την αντικαθιστά με έναν ευφάνταστο οργανικό συνδυασμό: εκκλησιαστικό όργανο, δύο πιάνα και σύνολο κρουστών. Αλλά και το φωνητικό μέρος της παρτιτούρας του, εκτός από τους σολίστ, παρουσιάζει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον η πολυπληθής χορωδία (150 άτομα) από χορωδούς και ηθοποιούς, αφού πρωταγωνιστής του έργου αναδεικνύεται εντέλει ο λαός.

Ημερομηνία: Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Μαρτίου, 8:30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 9 € (Ζώνη Γ΄), 15 € (Ζώνη Β΄), 22 € (Ζώνη Α΄) και 30 € (Διακεκριμένη ζώνη).
Ειδικές τιμές: 5 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 8 € (Πολύτεκνοι, 65+).

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 72.82.333

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τραπεζαρία: Τέλος εποχής

Έχεις, δεν έχεις τραπεζαρία στο σπίτι σου, αυτό το κείμενο σε αφορά.

Τι αποκαλύπτει για εσένα η διακόσμηση του σαλονιού σου;

Αν αγαπάς τις εντάσεις, είσαι δημιουργικός...

Διακόσμηση Σαλονιού: Οι καναπέδες που πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με τους designers – Δεν αντέχουν στον χρόνο!

Επειδή αποτελεί επένδυση και όχι κάτι που αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι, αξίζει να τον επιλέξεις με βάση τη διαχρονικότητα και όχι τη μόδα

Η φωνή των γυναικών στην Αθήνα

Χάρης Δούκας: «Δίνουμε βήμα στη φωνή των γυναικών»

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Το πρώτο 100% «πράσινο» αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Ενεργειακά αυτόνομος εντός του 2025 Τον τίτλο του πρώτου πλήρως «πράσινου» αεροδρόμιου στην Ευρώπη...

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...