Μειώθηκε η σεξουαλική ζωή των ζευγαριών λόγω ίντερνετ

Αισθητά λιγότερο σεξ κάνουν πλέον τα ζευγάρια, σύμφωνα με καθηγητή στατιστικής του πανεπιστήμιου του Κέιμπριτζ στη Βρετανία, και η εκτεταμένη χρήση του ίντερνετ φαίνεται πως είναι η κυριότερη αιτία γι’ αυτό.

Ο καθηγητής David Spiegelhalter παρατηρεί μία μικρή αλλά σταθερή πτώση στη συχνότητα με την οποία τα ετερόφυλα ζευγάρια στη χώρα του συνευρίσκονται τα τελευταία 25 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, το 1990 σύμφωνα με τις στατιστικές τα ζευγάρια έκαναν σεξ πέντε φορές την εβδομάδα, δέκα χρόνια αργότερα ο αριθμός των συνευρέσεων ανά εβδομάδα έπεσε στις τέσσερις, ενώ σήμερα τα ετερόφυλα ζευγάρια στην Αγγλία εκτιμάται ότι κάνουν σεξ τρεις φορές την εβδομάδα ή και λιγότερο.

Σε συνέντευξή του στο BBC Radio ο καθηγητής είπε ότι ενώ δεν μπορεί η επιστημονική κοινότητα να είναι σίγουρη για τους ακριβείς λόγους που οδηγούν στη μείωση του σεξ ανάμεσα στα ζευγάρια που ζουν μαζί, όλα δείχνουν πως η ασταμάτητη δικτύωση του σύγχρονου ανθρώπου online, ακόμα και εκτός σπιτιού, παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην σταθερή αυτή μείωση.

“Είχαμε ένα μεγάλο διαχωρισμό μεταξύ της δημόσιας ζωής μας και της ιδιωτικής κάποτε” λέει ο Spiegelhalter. “Τώρα ο ιδιωτικός και ο δημόσιος βίος μας είναι μπερδεμένος. Ελέγχουμε τα mail μας όλη την ώρα, αποσπόμαστε από πράγματα που βλέπουμε online διαρκώς. Αυτός ο τρόπος ζωής δεν μας επιτρέπει να χαλαρώνουμε όσο χρειάζεται ακόμα και μέσα στο σπίτι μας”.

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τραπεζαρία: Τέλος εποχής

Έχεις, δεν έχεις τραπεζαρία στο σπίτι σου, αυτό το κείμενο σε αφορά.

Τι αποκαλύπτει για εσένα η διακόσμηση του σαλονιού σου;

Αν αγαπάς τις εντάσεις, είσαι δημιουργικός...

Διακόσμηση Σαλονιού: Οι καναπέδες που πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με τους designers – Δεν αντέχουν στον χρόνο!

Επειδή αποτελεί επένδυση και όχι κάτι που αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι, αξίζει να τον επιλέξεις με βάση τη διαχρονικότητα και όχι τη μόδα

Η φωνή των γυναικών στην Αθήνα

Χάρης Δούκας: «Δίνουμε βήμα στη φωνή των γυναικών»

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Το πρώτο 100% «πράσινο» αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Ενεργειακά αυτόνομος εντός του 2025 Τον τίτλο του πρώτου πλήρως «πράσινου» αεροδρόμιου στην Ευρώπη...

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...