Αδυνατίστε με… ηλιοθεραπεία

H μέτρια έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες βοηθά στην απελευθέρωση χημικών ουσιών, οι οποίες επιβραδύνουν την παχυσαρκία και την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές από τη Μ. Βρετανία, σύμφωνα με τους οποίους το νιτρικό οξείδιο, το οποίο απελευθερώνεται από το δέρμα μετά από την έκθεση στο ηλιακό φως, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό. «Έρευνες σαν κι αυτή μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα πώς ο Ήλιος μπορεί να μας κάνει καλό. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο καρκίνος του δέρματος δεν είναι η μοναδική ασθένεια που μπορεί να μας σκοτώσει και ίσως θα έπρεπε να διατηρούμε μια ισορροπία σε ό,τι έχει να κάνει με την έκθεσή μας στον Ήλιο» εξήγησε ο καθηγητής Δερματολογίας στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Dr Richard Weller.

Μετά από πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, ο ίδιος και η ομάδα του έδειξαν, ότι η έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες επιβράδυναν την πρόσληψη βάρους. Επιπλέον, τα ποντίκια εμφάνισαν λιγότερα σημάδια που σχετίζονται με το διαβήτη τύπου 2, όπως τα ασυνήθιστα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και η αντίσταση στην ινσουλίνη. Οι ευεργετικές επιδράσεις από τη θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολία σχετίζονται με το νιτρικό οξείδιο, το οποίο απελευθερώνεται στο δέρμα μετά την έκθεση στο ηλιακό φως. Η ουσία αυτή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η πέψη και η επεξεργασία των τροφών και της ζάχαρης, αποτρέποντας δυνητικά την εμφάνιση ασθενειών, όπως ο διαβήτης.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Diabetes. Σε αυτά οι ερευνητές επισημαίνουν, ότι τα ευρήματα βασίζονται σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δε βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή και στους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες, ως προς το αν η έκθεση στις ακτίνες του ήλιου έχει την ίδια επίδραση στην πρόσληψη (ή μη) βάρους και στην εμφάνιση διαβήτη και στους ανθρώπους.

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τραπεζαρία: Τέλος εποχής

Έχεις, δεν έχεις τραπεζαρία στο σπίτι σου, αυτό το κείμενο σε αφορά.

Τι αποκαλύπτει για εσένα η διακόσμηση του σαλονιού σου;

Αν αγαπάς τις εντάσεις, είσαι δημιουργικός...

Διακόσμηση Σαλονιού: Οι καναπέδες που πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με τους designers – Δεν αντέχουν στον χρόνο!

Επειδή αποτελεί επένδυση και όχι κάτι που αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι, αξίζει να τον επιλέξεις με βάση τη διαχρονικότητα και όχι τη μόδα

Η φωνή των γυναικών στην Αθήνα

Χάρης Δούκας: «Δίνουμε βήμα στη φωνή των γυναικών»

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Το πρώτο 100% «πράσινο» αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Ενεργειακά αυτόνομος εντός του 2025 Τον τίτλο του πρώτου πλήρως «πράσινου» αεροδρόμιου στην Ευρώπη...

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...