Καθώς ο καιρός ζεσταίνει, ο πάγος στην παγοθήκη γίνεται αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας.
Ωστόσο τα παγάκια δεν χρησιμεύουν μόνο για να παγώσουν τα ποτά μας ή να μας δροσίσουν όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει. Ο πάγος έχει εναλλακτικές εφαρμογές στην κουζίνα, και όχι μόνο, που μπορεί να μας λύσει τα χέρια σε μια δύσκολη στιγμή…
1. Αφαιρεί τις τσίχλες από το ύφασμα
Περάστε ένα παγάκι πάνω από την κολλημένη τσίχλα, η οποία θα σκληρύνει και θα αφαιρεθεί πιο εύκολα εάν την ξύσουμε.
2. “Δένει” τις σάλτσες στη στιγμή
Ρίξτε ένα παγάκι στη σάλτσα με βάση το ελαιόλαδο. Ο πάγος θα κρυώσει το λάδι και θα το κάνει να πήξει, κάνοντας άμεσα τη σάλτσα πιο κρεμώδη για τις σαλάτες σας.
3. Απομακρύνει το επιπλέον λίπος από τις σούπες
Ρίξτε ένα παγάκι (ή δύο) στη ζεστή σούπα. Το λίπος θα κολλήσει πάνω του και θα το αφαιρέσετε με ευκολία.
4. Απομακρύνει την άσχημη γεύση ενός φαρμάκου από το στόμα
Αν το φάρμακο είναι πικρό, μόλις το πιείτε γλείψτε ένα παγάκι, που θα μουδιάσει ελαφρώς το στόμα σας και θα μειώσει κατά πολύ την άσχημη γεύση.
5. Δίνει λύση στο πότισμα
Βάλτε ένα μεγάλο παγάκι σε κάθε γλάστρα σε περίπτωση που λείπετε όλη μέρα από το σπίτι. Μόνο φροντίστε να μην ακουμπά στο φυτό!
6. Επιταχύνει στην πήξη της σιλικόνης
Περάστε με ένα παγάκι την σιλικόνη που έχετε απλώσει και θα στεγνώσει πιο γρήγορα.
7. Αφαιρέστε τα σημάδια των επίπλων από το χαλί
Βγάζετε τα χαλιά και εκεί που ακουμπούν τα ποδαράκια των επίπλων υπάρχουν βαθουλώματα; Κανένα πρόβλημα. Τρίψτε επάνω τους με ένα παγάκι και μόλις το σημείο βραχεί βουρτσίστε καλά.
8. Γευστικό… ξαναζεσταμένο ρύζι
Όταν το ρύζι ξαναζεσταίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων γίνεται άγευστο και στεγνό.Το μυστικό λοιπόν βρίσκεται στην υγρασία που θα του προσφέρει ένα παγάκι το οποίο θα τοποθετήσετε στο κέντρο του πριν το ζεστάνετε.