Orange Water: Σε Πάρο, Κρήτη και Αθήνα το φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης

Από την Πάρο ξεκίνησαν φέτος οι δράσεις του φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης Orange Water, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάζονται εκθέσεις Ελλήνων και Ολλανδών καλλιτεχνών.

Εκτός από το κυκλαδίτικο νησί, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεις και performances με δωρεάν είσοδο σε διάφορους χώρους τόσο στην Κρήτη όσο και στην Αθήνα, έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, Ηράκλειο, Χανιά, Νάουσα, Παροικιά, Λεύκες και Αθήνα ενοποιούνται για τις ανάγκες του φεστιβάλ και αξιοποιούν τους χώρους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που διαθέτουν (πινακοθήκες, δημοτικά κτήρια, αρχαιολογικά μνημεία, ανεξάρτητους εκθεσιακούς χώρους κ.α). Ο κάθε χώρος που συμμετέχει στις δράσεις έχει ανεξάρτητη ημερομηνία έναρξης και λήξης και φιλοξενεί μια ομαδική έκθεση-δράση σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στη γενική διάρκεια λειτουργίας του φεστιβάλ.

Με τη στήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Τουρισμού, η φετινή φεστιβαλική δράση, σε πείσμα των δύσκολων καιρών για τη χώρα, δίνει το «παρών» με τη συμμετοχή 50 ελλήνων και ολλανδών σημαντικών καλλιτεχνών, με αντιπροσωπευτικά δείγματα της σύγχρονης εικαστικής σκηνής και των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το in.gr, το γενικό εννοιολογικό πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ είναι το «Τοπίο Μνήμης»ενώ το κεντρικό κείμενο της επιμέλειας υπογράφει η Δρ. Ντόρα Ρογκάν.

Το «Τοπίο Μνήμης» επικεντρώνεται στη σχέση του βλέμματος, αναφορικά με την ανάμνηση και την πραγματικότητα και οι καλλιτέχνες καλούνται να πραγματευτούν τον υποκειμενικό χαρακτήρα της μνήμης χρησιμοποιώντας την ως δημιουργικό ερέθισμα στο έργο τους. Επεξεργάζονται το στοιχείο της μνήμης με τρόπο ιστορικό, πολιτικό, μυθολογικό, ονειρικό, ψυχεδελικό, θρησκευτικό.

Στην Πάρο οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ αναπτύσσονται σε τέσσερις χώρους πολιτισμού του νησιού. Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί τις ομαδικές εκθέσεις ελλήνων και ολλανδών καλλιτεχνών στη Δημοτική Πινακοθήκη στην Παροικιά (ώς τις 9/8), στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών (ώς τις 14/8) και στη Νάουσα στην αίθουσα της Μαρίνας και στην αίθουσα του Αγ. Αθανάσιου (ώς τις 13/8).

Οι δράσεις σε Αθήνα και Κρήτη θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τις εκθέσεις είναι οι εξής:

Αθήνα

  • Χώρος Τέχνης «The Loft»
  • Ολλανδικό Ινστιτούτο

Ηράκλειο

  • Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου)

Χανιά

  • Πύλη της Άμμου (Sabbionara )
  • Τέμενος του Κιουτσούκ Χασάν – Γυαλί Τζαμισί (σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Χανίων)
  • Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων
Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΑΣ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ – Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ INTERNET

Θέλεις πραγματικά το ταχύτερο και πιο οικονομικό Internet σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Αυτές τις Απόκριες,...

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συνεχίζει στο Deus Θεσσαλονίκης για 4 ακόμη Σάββατα: 15, 22/2 και 1, 8/3!

Η ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΣΤΟ DEUS Αλλά-Ζώ Για τέσσερα ακόμη Σάββατα στη Θεσσαλονίκη 15, 22/2 και 1,...

Anti-Valentine Internet: Ζήσε ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις

Anti-Valentine Internet: Ζήσε ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις Θέλεις Σχέση αλλά και Ελευθερία; Αν κάνεις...

Nia Vardalos “TINY BEAUTIFUL THINGS” (ΜΙΚΡΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ) έρχεται στην Ελλάδα στο θέατρο Παλλάς

Nia Vardalos TINY BEAUTIFUL THINGS ΜΙΚΡΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η παράσταση που έσπασε ταμεία στα θέατρα των Ηνωμένων...

Η Inalan χορηγός του διεθνούς meeting αλμάτων!

Η Inalan χορηγός του διεθνούς meeting αλμάτων! Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το "VAGGELIS KOURKOUTIDIS MEMORIAL"...

ΧΑΤΖΗΦΡΑΓΚΕΤΑ THE BAND | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB | ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΧΑΤΖΗΦΡΑΓΚΕΤΑ The Band Από Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και όλες τις Παρασκευές του Φεβρουαρίου Σταυρός του Νότου Club Η...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ