Οδηγίες από τον ΕΦΕΤ για το πως θα ψήσεις σωστά και με ασφάλεια τα κρέατα στην ψησταριά καθώς και οδηγίες για την αγορά και την αποθήκευση χωρίς να κινδυνεύσεις από μικρόβια όπως η σαλμονέλα ή κολοβακτηρίδια.
Η Τσικνοπέμπτη έρχεται και οι σχάρες, όπως κάθε χρόνο, θα πάρουν φωτιά. Ωστόσο, το ψήσιμο στην ψησταριά, εάν δεν γίνει σωστά, μπορεί να είναι επικίνδυνο.
Ο ΕΦΕΤ, με ανάρτησή του στο Facebook έχει γνωστοποιήσει ορισμένες οδηγίες για ψήσιμο στην σχάρα που θα εγγυηθεί ένα νόστιμο ψήσιμο χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΦΕΤ, πρέπει να ακολουθήσουμε τα εξής βήματα για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριά:
Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
Γι΄ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.