Αλλαγή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και προοδευτικά σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Τοπικά έντονα φαινόμενα. Χιόνια στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 αρχικά βροχές θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα και καταιγίδες κυρίως στα Επτάνησα. Προοδευτικά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και σε περιοχές της Κρήτης, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν και τα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Από αργά το απόγευμα και κυρίως κατά τις βραδινές ώρες τοπικά έντονα φαινόμενα αναμένονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και πιθανώς σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18-19, στην Ήπειρο από 6 έως 16, στη Θεσσαλία από 5 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 20-21 βαθμούς, στα Επτάνησα από 8 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τα 4 μποφόρ στα βόρεια πελάγη και τα 6 μποφόρ στα νότια πελάγη. Από τις απογευματινές ώρες οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα αυξηθούν δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα προς Τετάρτη ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικά έντονα φαινόμενα στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19-20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα αυξηθούν δίνοντας τις απογευματινές ώρες παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

 

Πηγή: Meteo

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τραπεζαρία: Τέλος εποχής

Έχεις, δεν έχεις τραπεζαρία στο σπίτι σου, αυτό το κείμενο σε αφορά.

Τι αποκαλύπτει για εσένα η διακόσμηση του σαλονιού σου;

Αν αγαπάς τις εντάσεις, είσαι δημιουργικός...

Διακόσμηση Σαλονιού: Οι καναπέδες που πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με τους designers – Δεν αντέχουν στον χρόνο!

Επειδή αποτελεί επένδυση και όχι κάτι που αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι, αξίζει να τον επιλέξεις με βάση τη διαχρονικότητα και όχι τη μόδα

Η φωνή των γυναικών στην Αθήνα

Χάρης Δούκας: «Δίνουμε βήμα στη φωνή των γυναικών»

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Το πρώτο 100% «πράσινο» αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Ενεργειακά αυτόνομος εντός του 2025 Τον τίτλο του πρώτου πλήρως «πράσινου» αεροδρόμιου στην Ευρώπη...

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...