Από εκεί που μέχρι πριν από μερικά χρόνια τα λίγα wine bars έμοιαζαν με μέρη ειδικού ενδιαφέροντος, πλέον η Αθήνα έχει εξελιχθεί σε μια πόλη που ασχολείται πολύ έντονα με το κρασί, και μάλιστα έχει και πολύ ενδιαφέροντα concepts που έχουν στηθεί γύρω από αυτό.
Οι Financial Times εντόπισαν αυτή την τάση και αφιέρωσαν ένα άρθρο σε όλες τις νέες αφίξεις που σχετίζονται με το κρασί, στους ανθρώπους που τις τρέχουν, στη φιλοσοφία τους και στην κουλτούρα που αναπτύσσεται γύρω από αυτά τα μονοθεματικά μπαρ.
Άλλα έχουν επιλέξει να αναδεικνύουν τον ελληνικό αμπελώνα, κάποια μας συστήνουν κρασιά από την μεγάλη οινική παράδοση της Γαλλίας, υπάρχουν μέρη αποκλειστικά αφιερωμένα στα φυσικά κρασιά που αποτελούν άλλη μια αδιαμφισβήτητη τάση, όχι μόνο εντός Αθηνών, αλλά παγκοσμίως.
«Παλαιότερα, η φήμη του κρασιού στην Ελλάδα ήταν ότι ήταν φτηνό και για να μεθάς στην ταβέρνα. Τώρα βλέπω νέους ανθρώπους να βγαίνουν για κρασί ή για ένα γεύμα με τα αγαπημένα τους κρασιά, αντί για τα κοκτέιλ μπαρ. Αυτό δεν υπήρχε ποτέ πριν στην Αθήνα», αναφέρει στους Financial Times o Chris Kontos, δημιουργός του άρτι αφιχθέντος wine bar Kennedy που φιλοξενεί αποκλειστικά γαλλικά κρασιά.
Αυτό, σύμφωνα με το άρθρο, συμβαίνει γιατί σε αντίθεση με το Παρίσι ή το Λονδίνο, τα αθηναϊκά wine bars είναι περισσότερο στέκια της γειτονιάς και δεν απευθύνονται μόνο σε ειδήμονες του κρασιού.
Μερικά από τα πιο δημοφιλή αθηναϊκά wine bars που αναφέρονται στους Financial Times είναι οι Επτά Μάρτυρες στον Νέο Κόσμο, το Materia Prima στο Παγκράτι, το Gamay και το Tanini Agapi Mou των Eξαρχείων, το Wine is Fine του κέντρου καθώς και το Heteroclito, το πρώτο wine bar που εμφανίστηκε στην Αθήνα φιλοξενώντας φυσικά κρασιά πριν από δεκατρία χρόνια.
Via: Lifo.gr