Εκτεθειμένες και οι γυναίκες στο ανεύρυσμα καρδιάς

Οι γυναίκες που καπνίζουν έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τους άνδρες να αναπτύξουν τη 16η κυριότερη αιτία θανάτου στις ηλικίες άνω των 65 ετών, το ανεύρυσμα στην καρδιά.

Κάποιος που καπνίζει κινδυνεύει να εμφανίσει ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής, είτε είναι άνδρας ή γυναίκα. Η διακοπή του καπνίσματος θα βοηθήσει να μειωθούν οι πιθανότητες ανευρύσματος και στα δυο φύλα.

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η αορτή ενός ατόμου, το μεγαλύτερο αιμοφόρο αγγείο στο σώμα, διογκώνεται και αποκτά μεγαλύτερο μέγεθος. Η αορτή εκτείνεται από την καρδιά διαμέσου της κοιλιάς και παραδίδει το αίμα στο μεγαλύτερο μέρος του σώματος.

Τα συμπτώματα ενός κοιλιακού αορτικού ανευρύσματος μπορεί να περιλαμβάνουν παλμικό αίσθημα, πρήξιμο ή πόνο στην περιοχή του στομάχου.

Η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί με χειρουργική επέμβαση, όμως, υπάρχει περίπτωση η κατάσταση του ασθενούς να εξελιχθεί ραγδαία και να μην μπορέσει να αντιμετωπιστεί.

Οι περισσότερες περιπτώσεις ανευρύσματος συμβαίνουν σε άτομα άνω των 65 ετών και καθώς ο πληθυσμός γερνάει, είναι πιθανό να αυξηθούν τα κρούσματα αυτά.

Το οικογενειακό ιστορικό ανευρύσματος και η υψηλή χοληστερόλη αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης ανευρύσματος σε ένα άτομο.

Οι άνδρες και οι γυναίκες από 65 έως 75 ετών που κάπνιζαν ή συνεχίζουν να καπνίζουν, συνιστάται να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους με υπέρηχο μία φορά το χρόνο.

Όταν τέλος εντοπιστεί το ανεύρυσμα θα πρέπει ο ασθενής να σταματήσει το κάπνισμα αμέσως και να ζητήσει ιατρική συμβουλή, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η πίεση του αίματός του είναι υπό έλεγχο και ότι τα επίπεδα της χοληστερόλης του είναι στα φυσιολογικά.

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τραπεζαρία: Τέλος εποχής

Έχεις, δεν έχεις τραπεζαρία στο σπίτι σου, αυτό το κείμενο σε αφορά.

Τι αποκαλύπτει για εσένα η διακόσμηση του σαλονιού σου;

Αν αγαπάς τις εντάσεις, είσαι δημιουργικός...

Διακόσμηση Σαλονιού: Οι καναπέδες που πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με τους designers – Δεν αντέχουν στον χρόνο!

Επειδή αποτελεί επένδυση και όχι κάτι που αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι, αξίζει να τον επιλέξεις με βάση τη διαχρονικότητα και όχι τη μόδα

Η φωνή των γυναικών στην Αθήνα

Χάρης Δούκας: «Δίνουμε βήμα στη φωνή των γυναικών»

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Το πρώτο 100% «πράσινο» αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Ενεργειακά αυτόνομος εντός του 2025 Τον τίτλο του πρώτου πλήρως «πράσινου» αεροδρόμιου στην Ευρώπη...

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...