Ταξίδι στον κόσμο μέσα από 20 επιδόρπια

Το σύνολο των πιάτων μιας κουζίνας υποδηλώνει τρόπον τινά και τον πολιτισμό του λαού, τις συνήθειες και τις προτιμήσεις του.

Πέρα από τα κυρίως γεύματα, τις σαλάτες και τα ποτά, τα επιδόρπια κρατούν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε εθνική κουζίνα, έστω κι αν προσφέρονται στο τέλος. Άλλωστε η αναμονή ενός γλυκού πειρασμού που θα ολοκληρώσει το φαγοπότι είναι ό,τι καλύτερο.

Μια βόλτα στον κόσμο μέσα από 20 παραδοσιακά γλυκά και πού θα τα απολαύσετε ιδανικά…

glikion1
1. Stroopwafel, Άμστερνταμ – Ζεστή καραμέλα ανάμεσα σε ψημένες πίτες

 

glikion2
2. Pastel De Nata, Λισαβόνα – Πίτα γεμισμένη με κρέμα αυγού και πασπαλισμένη με κανέλα

 

glikion3
3. Quindim, Βραζιλία – Ταρτάκια με καρύδα

 

glikion4
4. Sachertorte, Βιέννη – Σοκολατένια πάστα σε στρώσεις με μαρμελάδα βερίκοκο

 

glikion5
5. Churros, Μαδρίτη – Λεπτές λωρίδες ζύμης τηγανισμένες και βουτηγμένες σε ζεστή σοκολάτα

 

6. Rugelach, Ιερουσαλήμ – Γλυκιά ζύμη με στρώματα σοκολάτας και γέμιση από φρούτα ή ξηρούς καρπούς, πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη
6. Rugelach, Ιερουσαλήμ – Γλυκιά ζύμη με στρώματα σοκολάτας και γέμιση από φρούτα ή ξηρούς καρπούς, πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη
7. Μπακλαβάς, Τουρκία – λεπτά φύλλα ζύμης γεμισμένα με φιστίκι και σιροπιασμένα
7. Μπακλαβάς, Τουρκία – λεπτά φύλλα ζύμης γεμισμένα με φιστίκι και σιροπιασμένα
8. Galub Jamun, Ινδία – Μπάλες ζύμης που τηγανίζονται και καλύπτονται από σιρόπι αρωματισμένο με σαφράν
8. Galub Jamun, Ινδία – Μπάλες ζύμης που τηγανίζονται και καλύπτονται από σιρόπι αρωματισμένο με σαφράν
9. Basbousa, Αίγυπτος – Πίτα σιμιγδαλιού με σιρόπι και κρέμα
9. Basbousa, Αίγυπτος – Πίτα σιμιγδαλιού με σιρόπι και κρέμα
10. CaaKiri, Νιγηρία – Είδος ρυζόγαλου
10. CaaKiri, Νιγηρία – Είδος ρυζόγαλου
11. Sopaipillas, Χιλή – Τηγανίτες με μέλι και ζάχαρη άχνη
11. Sopaipillas, Χιλή – Τηγανίτες με μέλι και ζάχαρη άχνη
12. Tangyuan, Κίνα – Μπάλες ρυζιού σε γλυκό σιρόπι τζίντζερ
12. Tangyuan, Κίνα – Μπάλες ρυζιού σε γλυκό σιρόπι τζίντζερ
13. Bibingka, Φιλιππίνες – Κέικ ρυζιού με καρύδα
13. Bibingka, Φιλιππίνες – Κέικ ρυζιού με καρύδα
14. Faloodeh, Περσία – Νούντλς με ανθόνερο και ζάχαρη
14. Faloodeh, Περσία – Νούντλς με ανθόνερο και ζάχαρη
15. Che Dau Xanh, Βιετνάμ – Γλυκιά σούπα φασολιών
15. Che Dau Xanh, Βιετνάμ – Γλυκιά σούπα φασολιών
16. Ma’amoul, Συρία – Γεμιστά μπισκότα με ξηρούς καρπούς
16. Ma’amoul, Συρία – Γεμιστά μπισκότα με ξηρούς καρπούς
17. Kueh Bangkit, Μαλαισία – Mπισκότα καρύδας
17. Kueh Bangkit, Μαλαισία – Mπισκότα καρύδας
18. Γαλακτομπούρεκο, Ελλάδα – Φύλλο κρούστας γεμισμένο με κρέμα και σιροπιασμένο
18. Γαλακτομπούρεκο, Ελλάδα – Φύλλο κρούστας γεμισμένο με κρέμα και σιροπιασμένο
19. Syrniki, Ρωσία – Λουκουμάδες γεμιστοί με τυρί και ζάχαρη
19. Syrniki, Ρωσία – Λουκουμάδες γεμιστοί με τυρί και ζάχαρη
20. Toto, Τζαμάικα – Κέικ καρύδας
20. Toto, Τζαμάικα – Κέικ καρύδας
Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τραπεζαρία: Τέλος εποχής

Έχεις, δεν έχεις τραπεζαρία στο σπίτι σου, αυτό το κείμενο σε αφορά.

Τι αποκαλύπτει για εσένα η διακόσμηση του σαλονιού σου;

Αν αγαπάς τις εντάσεις, είσαι δημιουργικός...

Διακόσμηση Σαλονιού: Οι καναπέδες που πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με τους designers – Δεν αντέχουν στον χρόνο!

Επειδή αποτελεί επένδυση και όχι κάτι που αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι, αξίζει να τον επιλέξεις με βάση τη διαχρονικότητα και όχι τη μόδα

Η φωνή των γυναικών στην Αθήνα

Χάρης Δούκας: «Δίνουμε βήμα στη φωνή των γυναικών»

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Το πρώτο 100% «πράσινο» αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Ενεργειακά αυτόνομος εντός του 2025 Τον τίτλο του πρώτου πλήρως «πράσινου» αεροδρόμιου στην Ευρώπη...

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...