Ενα εκτενεστατο αφιερωμα στον μεγαλο Ρωσο δημιουργο Αντρεϊ Ταρκοφσκι παρουσιαζει η Ταινιοθηκη της Ελλαδος, το οποιο θα φερει τον τιτλο “Εικονα και Χρονος, Αντρεϊ Ταρκοφσκι” και θα πραγματοποιειται απο την Πεμπτη 12 εως την Τεταρτη 18 Φεβρουαριου.
Στα πλαίσια του αφιερώματος θα προβληθούν επτά ταινίες μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη (κάποιες από αυτές για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ψηφιακή κόπια, μία από τις πρώτες μικρού μήκους ταινίες του, καθώς και το μεσαίου μήκους ντοκιμαντέρ του (το οποίο συν-σκηνοθέτησε με τον Τονίνο Γκουέρα) Ο Χρόνος του Ταξιδιού. Το ντοκιμαντέρ είχε γυριστεί στη διάρκεια του ρεπεράζ στην Ιταλία για την ταινία Νοσταλγία, το οποίο θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Επιπλέον, θα προβληθούν τρία ντοκιμαντέρ για το έργο του Ταρκόφσκι: Του Κρις Μάρκερ, του Μίκαελ Λεστσιλόφσκι (μοντέρ στην ταινία Η Θυσία) και του Έμπο Ντεμάντ, όπου παρουσιάζεται το κινηματογραφικό σύμπαν του Ταρκόφσκι, ειδικά την περίοδο που γύριζε την τελευταία ταινία του, τη Θυσία.
Εκτός των άλλων αναμένεται στην Αθήνα και ένας ξεχωριστός καλεσμένος, του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινώσει ακόμα η Ταινιοθήκη της Ελλάδος.