H Mono Lake είναι η αγαπημένη λίμνη των φωτογράφων

Η λίμνη Mono Lake βρίσκεται στην Καλιφόρνια, στα σύνορα με τη Νεβάδα, και είναι «δημοφιλής» για τις μοναδικές εικόνες και την απίστευτη ομορφιά του φυσικού τοπίου…

…γεγονός που την καθιστά ως μία από τις αγαπημένες λίμνες των φωτογράφων αλλά και ίσως την πιο πολυφωτογραφημένη λίμνη του κόσμου.

Είναι μία από τις παλαιότερες λίμνες στον πλανήτη, καθώς πιστεύεται πως δημιουργήθηκε 760.000 χρόνια πριν, ενώ τα νερά της είναι πολύ αλμυρά και αλκαλικά, με αρκετά υψηλά επίπεδα στο pH. Αποτελεί βιότοπο σπάνιων πτηνών αλλά τα ψάρια δεν μπορούν να επιβιώσουν λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης αλατιού και της υψηλής αλκαλικότητας των υδάτων. Μόνο λίγα φύκη αναπτύσσονται ολόγυρα.

Στο εσωτερικό της υπάρχουν δύο όμορφα νησιά, το Paoha και το Negit, ενώ αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι οι εντυπωσιακοί βραχώδεις σχηματισμοί που υπάρχουν σε ολόκληρη την επιφάνειά της. Οι σχηματισμοί αυτοί αποτελούνται κυρίως από ασβεστόλιθο, ενώ οι μεγαλύτεροι βράχοι βρίσκονται στο νότιο άκρο της λίμνης, κάποιοι από τους οποίους φτάνουν τα 30 μέτρα ύψος. Επιπλέον, τα πετρώματα ηφαιστειακής τέφρας που υπάρχουν στις ακτές της δημιουργούν ένα τρόπον τινά… εξωγήινο τοπίο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια τα επίπεδα της στάθμης των νερών μειώνονται δραματικά, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και εξαφάνιση κάποιων ειδών πτηνών από την ευρύτερη περιοχή.

Μια ειδική Επιτροπή έχει συσταθεί για την προστασία της έτσι ώστε η πιο «πολυφωτογραφημένη» λίμνη στον κόσμο να συνεχίσει… ακάθεκτη να «γεμίζει» τις μνήμες των φωτογραφικών μηχανών και τα δικά μας μάτια με εντυπωσιακές εικόνες!

monolake2

monolake1

monolake14

monolake3

monolake4

 

monolake5

monolake6

monolake7

monolake8

monolake9

 

monolake11

monolake12

monolake10

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τραπεζαρία: Τέλος εποχής

Έχεις, δεν έχεις τραπεζαρία στο σπίτι σου, αυτό το κείμενο σε αφορά.

Τι αποκαλύπτει για εσένα η διακόσμηση του σαλονιού σου;

Αν αγαπάς τις εντάσεις, είσαι δημιουργικός...

Διακόσμηση Σαλονιού: Οι καναπέδες που πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με τους designers – Δεν αντέχουν στον χρόνο!

Επειδή αποτελεί επένδυση και όχι κάτι που αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι, αξίζει να τον επιλέξεις με βάση τη διαχρονικότητα και όχι τη μόδα

Η φωνή των γυναικών στην Αθήνα

Χάρης Δούκας: «Δίνουμε βήμα στη φωνή των γυναικών»

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Το πρώτο 100% «πράσινο» αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Ενεργειακά αυτόνομος εντός του 2025 Τον τίτλο του πρώτου πλήρως «πράσινου» αεροδρόμιου στην Ευρώπη...

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...