EYE’S WALK FESTIVAL

Τέσσερα video Installations σε τέσσερις τοίχους παλαιών κτηρίων της Ερμούπολης ξαφνιάζουν τον θεατή και ξυπνούν τις αισθήσεις.

Ένα καινοτόμο έργο που συνδέει τη Video art, τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο, την αρχιτεκτονική και το design εμπειρίας.

Η ιδέα του video installation art σε παλαιά κτήρια της Ερμούπολης στηρίζεται στην αρχή ότι η τέχνη ανήκει στο δημόσιο χώρο, εκεί όπου το άτομο και το περιβάλλον του γίνονται «ένα». Αυτά μας δίδαξε η επαναστατικότητα της τέχνης της δεκαετίας του ’60 αυτή είναι η φιλοσοφία του του “Eye’s Walk” project.

Η τέχνη του video installation σε κτήρια είναι διεθνής. Στην Ερμούπολη συμβαίνει για πρώτη φορά και συνδέει τις Κυκλάδες με τη διεθνή εμπειρία. Με ένα ωστόσο μοναδικό τρόπο που ξεπερνά το ίδιο το video installation και κάνει πρωταγωνιστή της τέχνης τον άνθρωπο στο περιβάλλον όπου ζει.

Τέσσερα ντοκυμαντέρ που παρουσιάστηκαν στον κινηματογράφο Παλλάς στα πλαίσια του CineDoc Hermoupolis την περίοδο 2013-2014, έδωσαν έμπνευση για να δημιουργηθούν δώδεκα έργα τέχνης με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών των Open Art Studios & των θεατών. Aυτά τα ντοκυμαντέρ ήταν τα εξής: «Grandma’s tattoos/ για τη τραγική μοίρα των γυναικών της Αρμενίας στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο”, “Bird on a wire” ένα αφιέρωμα- ύμνος σον Leonard Cohen, “Hippie-Hippie, Matala- Matala”,”Cleaners”, ή “το Αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής”.

Με αφορμή πάντα αυτά τα βραβευμένα ντοκυμαντέρ, πειραματιστήκαν με τις δυνατότητες της τέχνης να «ξυπνήσει» την εμπειρία του θεατή μέσα και έξω από τα όρια ενός κινηματογράφου. Βασιστήκαν στην αρχή της «συναισθησίας» και δώσαν στους  θεατές την ευκαιρία να ζήσουν το κινηματογραφικό έργο μέσα από όλες τους τις αισθήσεις: γαστρονομία, μουσική, street art, table talk, performance. Καλέσαν καλλιτέχνες να παρακολουθήσουν την ταινία, & να δημιουργήσουν έργα τέχνης λειτουργώντας αυθόρμητα ως προς την ταινία και με έμπνευση τις αντιδράσεις του κοινού.

Αυτή είναι η πρώτη ύλη για τους 3d artists στο να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν στα κτήρια της Ερμούπολης  στην τέχνη του Video Installation που θα απολαύσουν οι κάτοικοι της Σύρου, οι επισκέπτες της αλλά και πολύς περισσότερος κόσμος για καιρό μετά.

ghc lutdcgv

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τραπεζαρία: Τέλος εποχής

Έχεις, δεν έχεις τραπεζαρία στο σπίτι σου, αυτό το κείμενο σε αφορά.

Τι αποκαλύπτει για εσένα η διακόσμηση του σαλονιού σου;

Αν αγαπάς τις εντάσεις, είσαι δημιουργικός...

Διακόσμηση Σαλονιού: Οι καναπέδες που πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με τους designers – Δεν αντέχουν στον χρόνο!

Επειδή αποτελεί επένδυση και όχι κάτι που αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι, αξίζει να τον επιλέξεις με βάση τη διαχρονικότητα και όχι τη μόδα

Η φωνή των γυναικών στην Αθήνα

Χάρης Δούκας: «Δίνουμε βήμα στη φωνή των γυναικών»

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Το πρώτο 100% «πράσινο» αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Ενεργειακά αυτόνομος εντός του 2025 Τον τίτλο του πρώτου πλήρως «πράσινου» αεροδρόμιου στην Ευρώπη...

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...